The ROC Centre, Manchester

The ROC Centre, Manchester

Project Overview

We were appointed by PICOW to review the Building Services implications of sectioning off a large first floor open plan air conditioned Operations space. The scheme was to separate the Network Rail Controllers from the Signalling personnel in a highly secure purpose built building. Although originally  thought to be a simple task it was discovered that the original design was understated and remedial works became quite involved including the provision of supplementary air conditioning and amendments to the floor plate ventilation. Although not a high cost scheme to Network Rail the implications of our findings where explained and discussed with the client due to the potential impact on the remaining building and the general Operations Team.